Werkwijze

Schrijven of vertellen?

Als copywriter kun je vanzelfsprekend een helder, boeiend en overtuigend schrijven. Een script voor een commercial, seo-proof content of long copy voor een brochure. Maar copywriting is meer dan tekstschrijven. Een copywriter vertelt een verhaal. Om een merk, dienst of product eerlijk en interessant neer te zetten. Voor de doelgroep die daar op zit te wachten. In concept, beeld en tekst én met gebruik van allerlei middelen.

De brandstory

De kern van dat verhaal, het concept, is bepalend voor alle communicatie die ik ontwikkel. En dat concept moet eenduidig zijn. Helder, eerlijk en verrassend. Elk merk heeft zo’n verhaal in zich. De kunst is het boven water te krijgen met vragen als: waarom is het bedrijf begonnen, voor wie is het bedoeld en hoe wordt dat gedaan? Zo kom ik tot de crux van het verhaal. Die vertaal ik naar een concept waarmee je mensen bereikt en inspireert en het liefst iets toevoegt aan hun leven. In tijd, gemak, entertainment of geld. En juist nu, met alle nieuwe media, kan dat beter dan ooit.

Online storytelling

Social media geven de mogelijkheid om boeiende verhalen te vertellen over je merk, product of dienst. Over de herkomst van ingrediënten, over het vakmanschap van medewerkers, over gebruiksgemak of sociale betrokkenheid… Dat zijn verhalen die een merk of product laden en mensen raken. Vertel ze op de juiste kanalen, met content die past bij dat medium en misschien dat zij je ambassadeurs worden en je verhaal delen. Beter nog, biedt ze in hun enthousiasme de juiste conversie-tools en je bent al snel een klant rijker.

Sander Hey Concept & Copy: pros and cons

Werken met Sander Hey Concept & Copy betekent dat je altijd rechtstreeks overleg hebt. Dus geen ruis op de kabel van tussenkomende projectmanagers.

Sander Hey Concept & Copy werkt graag samen met specialisten uit andere disciplines. Dat betekent dat je hier voor een bannertekstje maar ook voor een complete campagne terecht kunt. Voor elk project werk ik samen met de specialisten die nodig zijn.

Een laptop en een goed espressoapparaat, meer overhead is er niet. Dat betekent dat bij Sander Hey Concept & Copy de kosten altijd overzichtelijk en redelijk zijn.